Oferta

Jelita naturalne baranie

Jelita naturalne baranie
Kątnica:
średnica (w mm) wydajność w 1p 90m
(w kg)
16-18 15-16
18-20 17-18
20-22 21-23

Zastosowanie:

Pęcherz:
głowizna, salami, mortadela

Watlong:
wszelkie rodzaje kiełbas

Kątnica:
salami, wędliny podrobowe

Jelita naturalne wołowe

Jelita naturalne wołowe
Wiankowe:
średnica 
(w mm)
wydajność na 30m
(w kg)
38/40 33-34
40/43 36-37
43/46 39-40

Środkowe:
średnica
(w mm)
wydajność na 18m
(w kg)
45-50 29-32
50-55 32-36
55-60 36-41

Zastosowanie:

Pęcherz:
kiełbasy parzone, kiełbasy grillowane, serdelki, parówki

Jelita wiankowe:
kiełbasy parzone, wędliny podrobowe, kaszanki i wątrobianki, metka, kiełbasa czosnkowa

Jelito środkowe:
wątrobianki i kaszanki, wszelkie rodzaje kiełbas surowych

Prostnica:
salcesony, wątrobianki, kiełbasy trwałe

Kątnica:
serwolatki, mortadela, głowizna, salcesony

Pęcherz:
wędliny podrobowe, mortadela, głowizna

Jelita naturalne wieprzowe

Jelita naturalne wieprzowe
Zastosowanie:

Jelito cienkie (kiełbaśnica):
kiełbasy parzone, wędliny podrobowe, kiełbasy grillowe, kiszki krwiste, kaszanki

Krzyżówka:
serwolatka, kiełbasy surowe dojrzewające krajalne, wątrobianki, mortadela

Okrężnica:
szynkowa, kaszanki, wątrobianki, żołądek, głowizna, salcesony

Kątnica:
kaszanki, salceson ozorkowy

Pęcherz:
kaszanki, salcesony, studzieniny